Web-aplikacija glazbenog usklađivača temeljenog na pravilima staničnog automata : diplomski rad - Jurin, Jerko (J. Jurin, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu diplomskog rada razvijena je web-aplikacija koja predstavlja koračni glazbeni usklađivač čija je sekvenca generirana pravilima staničnog automata. Korištenjem aplikacije korisnik na jednostavan i intuitivan način može reproducirati i generirati slijed glazbenih tonova koje aplikacija generira staničnim automatom. Osnovni jednodimenzionalni stanični automat i stanični automat Game of Life dva su osnovna mehanizma generiranja tonova u aplikaciji. Reprodukcija glazbenih tonova ostvarena je korištenjem tehnologije otvorenog kôda Web Audio API, koja omogućuje jednostavan način obrade, reproduciranja i sinteze zvuka. Za razvoj korisničkog sučelja korištena je tehnologija otvorenog kôda Bootstrap. Aplikacija je izgrađena po uzoru na postojeća rješenja, poput WolframTonesa i Otomate.