Strojna detekcija i uporaba tražilica na web stranicama : završni rad - Pešorda, Branimir (B. Pešorda, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu prikazana je izgradnja informacijskog sustava za pronalazak tražilica na internetskim stranicama uz pomoć strojne detekcije. Na početku rada dan je opis zadatka, a nakon toga slijedi prikaz funkcionalnih zahtjeva sustava. Naveden je prikaz arhitekture i dizajna sustava te opis korištenih tehnologija (WAMP, MySQL, PHP, Yii, Sustav za verzioniranje (GIT)). Zatim je prikazana izvedba pozadinskog dijela sustava, tj. korištene metode pronalaska tražilice, kao i metoda dohvata rezultata pretrage. Na kraju je opisana automatizacija procesa testiranja implementiranih metoda pronalaska tražilica te su prikazani dobiveni rezultati.