Web-aplikacija s interaktivnim vježbama za učenje matematike i jezika : završni rad - Kaselj, Marija (M. Kaselj, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Kroz ovaj završni rad prikazan je proces izgradnje web aplikacije s interaktivnim vježbama za učenje. Aplikacija je implementirana s MySQL bazom podataka, a jezik izgradnje je PHP. Dizajn i prikaz postignuti su korištenjem jezika HTML, CSS i JavaScript. JavaScript omogućuje veću animiranost, dostupnost i interakciju s korisnikom. Aplikacija nudi različite funkcionalnosti za različite korisnike. Tako učitelji imaju uvid i u statistiku učenja, dok se učenicima nudi mogućnosti igranja pet različitih igara i tako na zabavan način približava obrazovan sadržaj. Također, objašnjeno je što je to SCORM i kako organizirati sadržaj kako bi bio u SCORM formatu. SCORM omogućuje prenosivost sadržaja i umetanje u neke druge aplikacije i veoma je važan aspekt online učenja. Na taj način se povećava ponovna uporabivost i iskoristivost sadržaja.