Smanjenje potrošnje MOX osjetila plina u režimu rada s povremenim uključivanjem : diplomski rad - Antolović, Dario (D. Antolović, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Postoje različite vrste osjetila plinova među kojima su interesantna ona rađena u MOX tehnologiji. MOX osjetila plinova imaju male dimenzije, nisku cijenu i dobru osjetljivost, ali imaju problema s potrošnjom i nestabilnosti odziva otpora osjetilnog sloja. Predstavljene su dvije metode upravljanja sa MOX osjetilom koje se zasnivaju na povremenom uključivanju. Opisan je mjerni postav i eksperimenti s kojima su se provjerile mogućnosti izvedbe pojedinih metoda. Prikazani su i komentirani rezultati, te su za jednu od metoda definirani optimalni parametri rada.