Analiza velikih skupova podataka primjenom algoritama dubinske analize : diplomski rad - Medaković, Nikola (N. Medaković, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Sve veća količina pohranjivanih podataka donosi sa sobom nove izazove kada se govori o njihovoj analizi zbog njihove rastuće količine, brzine generiranja i raznolikosti. Twitter je društvena mreža čiji su podaci o interakcijama korisnika primjer Velikog skupa podataka. Kroz njega je lako pratiti proces propagacije informacija kroz mrežu, što uvelike olakšava proučavanje društvenog utjecaja korisnika. Društveni utjecaj se u ovom kontekstu može definirati kao sposobnost korisnika da svojim djelovanjem utječe na druge korisnike. U ovom radu su se dohvatili podaci o korisnicima i njihovim objavama na temu grafičkih kartica, a iz njih su se generirale mreže sljedbenika, spominjanja i ponovnog objavljivanja. Te mreže su se predale algoritmima Pagerank, HITS, centralnosti temeljene na međupovezanosti i centralnosti temeljene na bliskosti. Rezultati analize mreže sljedbenika su potvrdili navode iz literature, dok se za druge dvije mreže pokazalo da su premalene odnosno da se je potrebno sakupljati podatke dulje vrijeme kako bi se došlo do statistički značajnog udjela podataka.