Proceduralno generiranje grafičkih objekata : diplomski rad - Vrljičak, Marko (M. Vrljičak, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Kroz rad opisane su i obrađene neke osnovne metode proceduralnog generiranja grafičkih objekata. Implementirane su metode potpunog generiranja sadržaja kroz kod, generiranja dvodimenzionalnog i trodimenzionalnog sadržaja korištenjem evolucijskih algoritama, te sinteza modela iz raznih predložaka. Opisane su razne varijacije tih metoda te neke srodne metode, a za svaku implementaciju opisane su prednosti i mane. Napravljena je usporedba u brzini dobivanja sadržaja između genetskog algoritma i vokseliziranja objekata za potrebe stvaranja trodimenzionalnih objekata.