Skladište podataka poduzeća za održavanje računalnih sustava : diplomski rad - Cukovečki, Darko (D. Cukovečki, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovim radom je opisano skladište podataka za poduzeće koje pruža usluge održavanja računalnih sustava. Opisane su pojedinačne faze izrade baze podataka, skladišta podataka te XML skladišta podataka. Baza podataka je skup povezanih tablica. Podatci baze podataka se prebacuju u skladište podataka. Sustav pristupa tablicama skladišta podataka i XML podacima, uzima podatke ih prikazuje na analitičkim izvještajima. Prikazan je način izrade grafičkog sučelja te poslovne logike uporabom razvojnog okruženja MS Visual Studio 2013. Komponente grafičkog sučelja te klasa poslovnog sloja su detaljno analizirane kao bi se jasnije razumjela pojedinačna namjena i moguće primjene van ove programske potpore. Grafičko sučelje je izrađeno kako bi korisnik lako mogao raditi izradu analitičkih izvještaja bez ikakvog predznanja o administraciji baza podataka i skladišta podataka kao i o strukturi XML dokumenata.