Osjetljivosti i potrošnja energije aktivnih filtarskih sekcija u ovisnosti o broju operacijskih pojačala : završni rad - Alanović, Matija (M. Alanović, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Osjetljivost aktivne filtarske sekcije na varijacije pasivnih elektroničkih komponenata ovisi o izvedbi sekcije, odnosno o njenoj topologiji. Filtarske sekcije s većim brojem operacijskih pojačala imaju manju osjetljivost od onih s manjim brojem istih. U radu je pokazana osjetljivost triju različitih filtarskih topologija, rezultati su potkrijepljeni računalnom simulacijom i analizom postupkom Monte Carlo te je objašnjena važnost osjetljivosti kod projektiranja električnih filtara.