V8-BOINC, distribuirano izvršavanje JavaScript zadataka : diplomski rad - Grbin, Anton (A. Grbin, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Računarenje na javnim resursima razlikuje se od uobičajenih paralelnih raspodijeljenih modela po tome što procesorske jedinice ne pripadaju jednoj ustanovi već procesorsku moć doniraju korisnici volonteri u trenutcima kada ne koriste svoj uređaj.