Automatizacija trodimenzionalne pokretne platforme upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1200 u programskom jeziku LAD : završni rad - Baričić, Roko (R. Baričić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Svrha ovog rada je uspješna automatizacija trodimenzionalne pokretne platforme uporabom programirljivog logičkog kontrolera S7-1200 u programskom jeziku LAD. Za uspješnu automatizaciju nužno je poznavati način rada programirljivog logičkog kontrolora, razvojni alat TIA Portal te programski jezik LAD (nalazi se u razvojnom alatu TIA Portal). Nakon proučenih svih mogućnosti i problema pri upravljanju trodimenzionalnom pokretnom platformom osmišljena je odgovarajuća logika upravljanja koja je na kraju pretvorena u kod programskog jezika LAD. Eksperimentalno je ispitano djelovanje programa i provedena je provjera upravljanja pokretnom platformom.