Preporučiteljski sustav za elektroničku trgovinu : diplomski rad - Batrenjak, Danijel (D. Batrenjak, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu opisane su vrste sustava za preporuku. Ovi sustavi u velikoj mjeri pomažu firmama koje se bave e-trgovinom na način da unaprijeđuju njihovo poslovanje. Oni korisnicima daju važne podatke o tome što bi ih na stranici moglo zanimati te na taj način smanjuju korisničko traženje određenih predmeta kroz velike baze podataka. Razvijanje ovih sustava i danas je područje istraživanja zbog velikog područja primjene preporučiteljskih sustava.