Projektiranje visokonaponskih električnih postrojenja : diplomski rad - Majer, Bojan (B. Majer, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu pokušano je prikazati sve korake u projektiranju elektroenergetskog postrojenja. Ukratko su navedeni zakoni i pravilnici kojih se je potrebno držati. Poseban naglasak je na načinu kako se obrađuje projektna dokumentacija. Veliki dio rada odnosi se na odabir i dimenzioniranje najvažnijih elemenata u postrojenju. S obzirom da je u današnje vrijeme projektiranje nezamislivo bez programskih alata, pokušano je prikazati usporedbama njihovu ulogu i prednosti u ovom poslu. Na kraju su svi navedeni koraci prikazani na praktičnom primjeru.