C/C++ biblioteka za dinamičko programiranje korištenjem SIMD instrukcija : diplomski rad - Šošić, Martin (M. Šošić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Deterministički algoritmi za poravnanje sekvenci poput Smith-Waterman algoritma i Needleman-Wunsch algoritma su spori ali daju optimalno rješenje. Koriste se u mnogim bioinformatičkim alatima kao centralna komponenta i često veliki dio ukupnog vremena računanja odlazi upravo na njih. Kako bi se takvi algoritmi ubrzali nastale su brojne brze implementacije, od kojih veliki dio provodi paralelizaciju korištenjem ista-instrukcija-različiti-podaci (Single Instruction Multiple Data) (SIMD) podrške na procesoru ili grafičkoj kartici. Većina takvih brzih implementacija su samostalni alat ili dio nekog većeg alata te nisu napravljene za ponovno korištenje, što ograničava njihovu uporabu.