Geoprostorni sustav objavi-pretplati za uređaje s operacijskim sustavom Android : diplomski rad - Sekulić, Antun (A. Sekulić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisan i razvijen geoprostorni sustav objavi-pretplati za uređaje s operacijskim sustavom Android. Poslužitelj u tom sustavu koristi bazu podataka PostgreSQL s dodatkom PostGIS za pohranu i obradu prostornih objekata. Poslužitelj je razvijen kao usluga REST koja omogućuje korisnicima dodavanje novih pretplata, otkazivanje postojećih te slanje objava. Klijentska aplikacija se koristi za primanje i stvaranje objava koje se u sustavu razmjenjuju korištenjem usluge GCM. Klijent i poslužitelj razmjenjuju poruke u formatu JSON u kojima definiraju tri tipa geoprostornih objekata: točka, linija i poligon. Analiza sustava je provedena korištenjem Apache benchmark alata i posebno napisanom aplikacijom koja simulira stvaranje velikog broja pretplata.