Proceduralno generiranje arhitekture virtualne okoline : diplomski rad - Stepić, Andrija (A. Stepić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se osnovnim konceptima proceduralnog generiranja arhitekture. U uvodu je dana motivacija za istraživanje ove teme. Drugo poglavlje daje definiciju, taksonomiju metoda i podjelu metoda proceduralnog generiranja po karakteristikama, opisuje njihove poželjne značajke te navodi prednosti, nedostatke i praktične primjere.. Treće poglavlje pruža pregled metoda generiranja arhitekture, te smještanja i oblikovanja postojećeg sadržaja. U nastavku je dana kratka podjela djelova arhitekture, te slijedi poglavlje koje opisuje ostvarenu implementaciju, rezultate, performanse i buduća razmatranja razvoja ove grane računarstva. Za kraj, dan je zaključak za daljnje mogućnosti i značenje razvoja tehnologije i znanosti na području ove teme.