Zaštita mobilnih aplikacija od zlonamjernih izmjena : diplomski rad - Berger, Viktor (V. Berger, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad daje uvid u područje zaštite izvornog teksta programa mobilnih aplikacija namijenjenih operacijskom sustavu Android. Drugo poglavlje daje kratak pregled arhitekture i načina rada operacijskog sustava Android kao i strukture aplikacija koje se na njemu izvršavaju. Treće poglavlje daje pregled alata i tehnika za analizu i izmjenu izvornog teksta aplikacija. U četvrtom poglavlju dan je pregled dinamičkih tehnika zaštite mobilnih aplikacija. Peto poglavlje daje pregled koncepta skrivanja izvornog teksta programa. Naposljetku, u šestom poglavlju dan je prijedlog i implementacija sustava za detekciju zlonamjernih izmjena izvornog teksta aplikacija.