Inteligentna hidroelektrana : diplomski rad - Rolić, Ozren (O. Rolić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: INTELIGENTNA HIDROELEKTRANA Svaka hidroelektrana u okviru pogona elektroenergetskog sustava treba biti opremljena s odgovarajućim sustavima mjerenja, regulacije i upravljanja. Sustav nadzora hidroelektrana složen je proces koji obuhvaća nadziranje većeg broja parametara elektroenergetske opreme kojima možemo dobiti jasniju sliku elektrane i postaviti dijagnostiku kvarova. Zato se koristi moderan sustav nadziranja kojime se predočavaju vrijednosti parametara koji trebaju ostati unutar određenih granica. Sustav pravovremeno upozorava korisnika na smetnje ili kvar koji se dogodio u postrojenju, a postoji i opcija da ih sustav automatski ukloni ako je u mogućnosti.