Implementacija FFT algoritma na dsPIC mikrokontroleru za određivanje amplitude i frekvencije vibracija : završni rad - Kolarić, Patrik (P. Kolarić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Implementiran je FFT algoritam za obradu signala iz akcelerometra u svrhu dobivanja informacije o amplitudi i frekvenciji vibracija. Pažnja je usmjerena na postizanje što veće efikasnosti upotrebe memorije i veću brzinu izvođenja programa kako bi se dobila informacija o širem spektru frekvencija. Algoritam je implementiran u C/C++ jeziku i programiran je na dsPIC mikrokontroler. Odlika dsPIC mikrokontrolera je brzi pristup memoriji što ga čini pogodnim za aplikacije obrade signala poput FFT-a.