Izrada klijentske aplikacije za pregledavanje digitalnih lekcija : diplomski rad - Subotić, Mladen (M. Subotić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu potrebno je razviti platformu za kreiranje, dijeljenje i konzumaciju sadržaja u svrhu edukacije i pomoći djeci s poremećajima u razvoju. Razvijena je platforma s tri navedeno komponente primarno koristeći moderne web tehnologije kako bi se omogćuli izvođenje u web-pregledniku a time i platformska neovisnost. Kreirani sadržaj preko sustava se razmjenjuje sa strankama i izvodi na mobilnim aplikacijama koje prikupljaju statistiku korištenja čijom obradom se dobiva uvid u napredak štićenika. Interaktivni sadržaji se stvaraju u obliku prikaznica koje mogu sadržavati i primitivnu programsku logiku što vodi i na potencijal korištenja u edukaciji predškolske djece. Uz navedeno omogućeno je i integriranje programskih paketa razvijenih web tehnologijama izvan same platforme.