Utjecaj distribuiranih izvora energije na prilike u distribucijskoj mreži : diplomski rad - Brekalo, Josipa (J. Brekalo, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad proučava utjecaj distribuiranih izvora na prilike u distribucijskoj mreži. Promatrani su različiti izvori kao što su biomasa, vjetar, sunce i analiziran je utjecaj njihova priključenja. Posebno je naglasak stavljen na promjene tokova snaga, gubitke snage, kvarove u mreži i kvalitetu električne energije. Napravljen je model distribucijske mreže u Neplan-u s priključenim većim brojem distribuiranih izvora i razmotren je utjecaj njihova priključenja.