Uspostava višemedijske sjednice kroz emuliranu programski upravljanu komunikacijsku mrežu : diplomski rad - Romić, Daniel (D. Romić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Koristeći programski upravljane mreže (engl. Software-defined Networking, skraćeno SDN) te SIP klijente, načinjena su potrebna programska proširenja za ostvarenje višemedijske sjednice kroz SDN mrežu na način da se prilikom pregovaranja kod uspostave sjednice na temelju SDP opisa sjednice dodijele pravila prosljeđivanja za različite vrste višemedijskog prometa kroz SDN mrežu. Rezultat dodijeljenih pravila prosljeđivanja su različiti putevi u SDN mreži kojima se prosljeđuju medijski tokovi višemedijskog prometa.