Komunikacija mobilnih uređaja sa Android OS sa vanjskim sklopovima : diplomski rad - Vulić, Nives (N. Vulić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U okviru rada proučena je serijska i Wi-Fi komunikacija te protokoli FTP i ICMP. Rezultat rada su dvije Android aplikacije. Prva aplikacija uspostavlja serijsku komunikaciju Android uređaja s računalom i baznom stanicom pri čemu koristi Bluetooth. Za komunikaciju se na strani računala, odnosno bazne stanice, koristi se Bluetooth Serial modul HC-06 ili BC04-B. Za emulaciju serijskog porta na strani Androida koristi se RFCOMM protokol.