Analiza performansi korisnički oblikovanih procesora u ugrađenim sustavima : diplomski rad - Grabić, Sven (S. Grabić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Okoline za oblikovanje korisničkih procesora vrlo su važan čimbenik u izgradnji vlastitih sustava. Na temelju zadanog algoritma moguće je generirati optimalan procesor koji će ga efikasno izvršavati. TCE je skup alata koji koristi LLVM prevoditelj i nudi niz alata koji omogućavaju jednostavno dizajniranje, simuliranje i analiziranje TTA procesora, te generiranje potrebnih datoteka za implementaciju na konkretnom uređaju. U ovom radu oblikovane su i analizirane razne arhitekture procesora te je simulirano izvođenje više inačica dva C algoritma. U radu je istražen utjecaj odabira arhitekture, optimizacije prilikom prevođenja i samog algoritma na krajnji rezultat.