Usavršavanje sustava m-učenja postupcima inženjerstva upotrebljivosti : diplomski rad - Markulin, Josip (J. Markulin, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad predstavlja zaokruženo primjenjivanje metoda inženjerstva upotrebljivosti nad naslijeđenim sustavom mobilnog učenja. Daje se pregled i analiza metoda radi utvrđivanja onih najpogodnijih za potrebe provođenja vrednovanja. Pojašnjavaju se ciljani uređaji i platforma te istražuje konkurencija, odnosno postojeći sustavi mobilnog učenja Moodle, Canvas i BlackBoard Mobile. Daje se detaljan uvid u trenutnu funkcionalnost naslijeđenog sustava te njegovu usporedbu sa standardnom funkcionalnošću sličnih sustava. Opisuje se oblikovanje vrednovanja koje koristi metode heurističkog ispitivanja, pristupnog upitnika, mjera radnog učinka, razmišljanja na glas te izlaznog upitnika, a u nastavku se predstavljaju rezultati tako provedenog vrednovanja upotrebljivosti naslijeđenog sustava. Na temelju izvučenih zaključaka sustav se usavršava te se daje temelj budućeg sumativnog vrednovanja.