Bežični prijenos i integracija podataka digitalnih medicinskih instrumenata u jedinstvenu zdravstvenu platformu : diplomski rad - Cerovac, Mirko (M. Cerovac, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Diaplat platforma, koja je razvijena u sklopu ovog diplomskog rada, služi za kućnu upotrebu osobama sa šećernom bolesti. Platforma prima podatke s vanjskih uređaja: bluetooth tlakomjera i vage te skenera za tabane. Predviđeno je priključiti mjerenja glukometrom i sportskim pedometrom. Podatci se pakiraju u pakete i šalju putem flexyNet mrežnog protokola na centralni server. Baza diaplat platforme je poznata minijaturna verzija stolnog računala, nazvana Raspberry Pi (Model B). Raspberry Pi pokreće Linux operacijski sustav Raspbian koji je derivat Debian distribucije Linux-a. Glavno sučelje diaplat platforme je aplikacija diaplat koja je napisana u programskom jeziku Java. Za razvoj aplikacije diaplat koristila se Swing biblioteka grafičkih alata za razvoj GUI Java aplikacija. Upravljanje sučeljem aplikacije vrši se putem LCD zaslona na dodir koji je spojen na Raspberry Pi. Raspberry Pi ima ulazno-izlazne priključke opće namijene. Programiranje tih priključaka u Java programskom jeziku vrši se pomoću biblioteke PI4J. Obje biblioteke, Swing i PI4J, su otvorenog koda s licencom koja omogućuje daljnji razvoj i prodaju produkata nastalih njihovim korištenjem.