Sučelje Weba za administriranje udaljenih mreža osjetila : diplomski rad - Bagarić, Hrvoje (H. Bagarić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Napretkom tehnologije broj senzora koji nas okružuje značajno je porastao. Pored toga njihova autonomnost i pouzdanost je narasla. U takvom okruženju je razvijen GSN, posrednički sustav koji skuplja podatke sa senzora te ih pohranjuje u bazu podataka. Sustav posjeduje i programsko i korisničko sučelje, međutim ni u jednom od tih sučelja ne administracijski dio. Namjera ovoga rada je prikazati moguću implementaciju administracijskog programskog sučelja putem REST arhitekture i implementaciju klijentskog sučelja na stranici weba. Prikazat će se prednosti korištenja REST arhitekture nasuprot servisima weba temeljenih na SOAP porukama. Pokazat će se i prednosti klijentskih programskih okvira poput AngularJSa nasuprot nekim drugim složenijim poslužiteljskim programskim okvirima.