Mjerilo električne impedancije za impedancijsku kardiografiju zasnovano na integriranom krugu AD5933 : diplomski rad - Ivšić, Tomislav (T. Ivšić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Impedancijska kardiografija je metoda mjerenja i proučavanja signala promjene impedancije u području prsnog koša. U ovom diplomskom radu opisano je razvijeno mjerilo impedancije zasnovano na integriranom krugu AD5933 za mjerenje signala impedancijske kardiografije. Opisana je struktura i funkcionalni dijelovi samog integriranog kruga AD5933 te evaluacijska pločica sa Stellaris LM3S6965 mikrokontrolerom koji upravlja tim mjerilom. Objašnjen je razvijeni program za mjerenje promjene impedancije u vremenu te pojašnjen postupak mjerenja. Prezentirano je nekoliko ispitnih mjerenja signala impedancijske kardiografije te su prodiskutirani dobiveni rezultati.