Segmentacija slika dobivenih dubinskom kamerom za detekciju osoba : diplomski rad - Šarlija, Josip (J. Šarlija, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovim radom razvijen je sustav za segmentiranje slika dobivenih dubinskom kamerom i generiranje efekata pomoću dobivene segmentacije. Sustav je podijeljen u tri osnovna dijela. Prvi dio sustava je podsustav za komunikaciju s dubinskom kamerom koji upravlja kamerom i dohvaća željene podatke. Drugi dio sustava je podsustav za segmentaciju koji sadrži konkretne implementacije segmentacijskih algoritama. Segmentacijski algoritmi pomoću podataka s dubinske kamere generiraju efekte zamjene pozadine, brisanje korisnika sa slike ili prikaz smanjenog korisnika. Posljednji dio sustava je sam segmentator koji ujedinjava prethodna dva sustava, pruža unificirano sučelje za korištenje sustava i prosljeđuje podatke iz podsustava za komunikaciju sa senzorom u podsustav za segmentaciju. Prikazani su dobiveni rezultati i njihova moguća primjena.