Analiza i vrednovanje odabranih izvedbenih detalja postupaka optičkog toka : diplomski rad - Smolkovič, Igor (I. Smolkovič, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu se razmatra problem određivanja gustog optičkog toka u videu. U okviru rada proučeni su postupci procjene optičkog toka varijacijskim računom, gdje je cilj minimizacija energijskog funkcionala. Izvedene su diferencijalne jednadžbe odabranih postupaka te je prikazan postupak njihova rješavanja. Razvijen je programski sustav koji omogućava evaluaciju i vizualizaciju rezultata dobivenih procijenom optičkog toka. Na kraju su prezentirani eksperimentalni rezultati dobiveni provođenjem evaluacije postupaka na ispitnoj bazi Middlebury te je dana njihova ocjena.