Modeliranje i simulacija signalizacijskog prometa protokola Diameter na PCRF jedinicu : diplomski rad - Kvesić, Vlatko (V. Kvesić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Stoga cilj ovog rada je modeliranje raznih Diameter prometnih scenarija unutar Rx i Gx sučelja koriteći četiri osnovne statističke distribucije, kako bi se što kvalitetnije ispitale preformance PCRF servera. Opisani modeli prometa implentirani su unutar programskog riješenja koji je bio suradnja između Fakulteta elektrotehnike i računarstva the Siemnse CVC-a. Također važna stavka programskog riješenje je implementiran algoritam dimenzionranja testne okoline, tj. potrebnog broja testnih agenata u rasprostranjenoj okolini. Konačno u posljednjem poglavlju prikazani su rezultati simualcija, gdje je cilj bio validirati ostvareno programsko riješenje, prikazavši grafički generirani promet za svaku distribuciju. Sve u svemu cij ovog rada je razviti programsko riješenje omogučiti korisniku novi način testiranja PCRF servera koristeći različite sequence Diameter poruka, te različite distribucije za generiranje tih sequenci poruka.