Utjecajnost korisnika zasnovana na uslugama društvenog umrežavanja i telekomunikacijskim uslugama : diplomski rad - Mamić, Dora Petra (D. Mamić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Društveni utjecaj korisnika je mjera koliko mišljenja i uvjerenja jednog korisnika utječu na druge korisnike oko njega. Ovaj utjecaj se može razmatrati u različitim okruženjima. U ovom diplomskom radu društveni utjecaj korisnika je opisan i analiziran na modernom korisniku informacijske i komunikacijske tehnologije. Ovakav korisnik ima pametni telefon, koristi osnovne telekomunikacijske usluge te također koristi usluge društvene mreže Facebook. Algoritam za računanje korisnikovog društvenog utjecaja na temelju telekomunikacijskih usluga i usluga društvene mreže Facebook će biti opisan i implementiran. Za kraj će biti napravljen i analiziran preliminarni eksperiment predloženog algoritma na 123 korisnika informacijske i komunikacijske tehnologije.