Interaktivno tržište drva : diplomski rad - Jozić, Matej (M. Jozić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu napravljena je web aplikacija koja omogućava objavljivanje i prikaz ponuda na tržištu, trgovanje između prodavača (šumovlasnika) i kupaca (drvnih prerađivača) te skladištenje podataka vezanih uz bitna događanja na tržištu i njihov prikaz. Cilj njene izrade je poboljšanje i olakšavanje poslovanja i podizanje konkurentnosti sudionika na drvno-prerađivačkom tržištu. Osim izrade same web aplikacije u radu je opisan i predložen model sustava za praćenje pozicije vozila čije bi se funkcionalnosti mogle lako ugraditi u rad same web aplikacije. Web aplikacija izrađena je u programskom jeziku Java koristeći se radnim okvirom JavaServer Faces, dok je baza podataka izrađena i upravljana pomoću sustava za upravljanjem bazama podataka PostgreSQL.