Mobilni botanički ključ na platformi Android : završni rad - Vujnović, Josip (J. Vujnović, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak ovoga rada je bila izrada mobilne aplikacije za pretrazivanje botaničkog ključa. Korisnici pomoću aplikacije mogu pretraživati porodice biljaka iz baze podataka HIRC-a. Omogućene su pretrage po imenima porodica, međusobna usporedba dviju porodica te njihov prikaz po sličnostima i razlikama, te je omogućena pretraga porodica po njihovim karakterističnim svojstvima. Aplikaciji za rad je potrebna internet konekcija iz razloga što komunicira sa HIRC-ovom bazom podataka putem WCF servisa. Aplikacija je razvijena putem razvojne okoline Android Studio, pisana je u programskom jeziku Java koristeći Android SDK (Software Development Kit).