Prediktivna analiza podataka s vremenskim slijedom iz domene sporta : diplomski rad - Črljenec, Nino (N. Črljenec, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada bio je razviti model dubinske analize podataka za predviđanje ishoda nogometne utakmice na temelju prethodnih rezultata. Željeni ishod obavljenog istraživanja je bio odrediti idealni vremenski interval koji daje najbolje rezultate predviđanja. Kao pristup rješavanju navedenog problema odabran je CRISP – DM model. Podaci za analizu su preuzeti s web stranice sportskih rezultata te transformirani i učitani u bazu podataka. Izgrađena su tri različita modela podataka za predviđanje ishoda utakmice s naglaskom na različite vremenske intervale. Svaki od modela evaluiran je pomoću programskog alata Weka koji je potom generirao prediktivne modele pomoću tri različita algoritma: stabla odluke J48, linearne regresije i logističke regresije. Za svaki model, dani su rezultati predikcije koji su međusobno uspoređeni te je odabran najbolji za korištenje budućih predviđanja. Također, razvijeno je korisničko sučelje za pregledniji prikaz dobivenih rezultata.