Prepoznavanje hrvatskih riječi pomoću Nao robota : diplomski rad - Bagić, Matija (M. Bagić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu osmišljen je sustav za prepoznavanje glasovnih naredbi za NAO robota. Implementirane su glavne komponente takvog sustava. Osmišljen je i implementiran sustav za prikupljanje glasovnih naredbi u formi web aplikacije. Uspoređena su dva postupka ekstrakcije značajki iz zvučnih zapisa, te su mel-frekvencijski kepstralni koeficijenti odabrani zbog manje vremenske složenosti. Odabrana su tri klasifikatora - stroj s potpornim vektorima, k najbližih susjeda te nasumična šuma. Sva tri klasifikatora evaluirana su na istom skupu primjera, te je zaključeno kako najbolje performanse pokazuje stroj s potpornim vektorima. Cijeli sustav implementiran je u programskom jeziku Python uz korištenje više pomoćnih modula.