Implementacija VoIP telefona na BeagleBoard xM razvojnoj platformi : diplomski rad - Grudiček, Antonio (A. Grudiček, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U okviru diplomskog rada proučena su arhitektura BeagleBoard xM razvojnog sustava, Linux distribucija za razvojni sustav te postupci prilagodbe i nadogradnje operacijskog sustava, kao i mogućnosti smanjenja potrošnje sustava. Omogućeno je povezivanje razvojnog sustava s Wi-Fi mrežom te su razvijene programske komponente za snimanje i reprodukciju zvuka i za jednostavnu VoIP komunikaciju. Eksperimentalno je utvrđena kvaliteta glasovne komunikacije i ponašanje sustava prilikom promjene bežične pristupne točke.