Programsko rješenje posredničkog poslužitelja za komunikaciju između protokola HTTP i CoAP : diplomski rad - Grbac, Franco (F. Grbac, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Nakon uvodnog dijela koji objašnjava problematiku radu, slijedi poglavlje u kojemu se obrađuju osnovni pojmovi o protokolima HTTP i CoAP, njihove karakteristike, prednosti i nedostaci te usporedba. Objašnjava se interoperabilnost dvaju protokola kroz karakteristike ograničenih mreža te primjenjivost u istima. Prikazan je i opisan model posredničkog poslužitelja Petrijevom mrežom. Analizi modela priložene su skica mreže te najvažnije karakteristike. Objašnjene su ključne značajke kojih se treba pridržavati tijekom razvoja posredničkog poslužitelja, primjerice implementacija translacijske funkcije. Opisana je razvijena usluga, specificirana njena arhitektura te ključni dijelovi (posrednički poslužitelj, klijentska Android aplikacija te mrežni prilaz Cocoon). Svi ključni dijelovi sustava detaljno su opisani u zasebnim poglavljima. Na samom kraju rada slijedi zaključak.