Dinamička rekonfiguracija multigranularnog optičkog prospojnika izvedenog pomoću arhitekture na zahtjev : diplomski rad - Vojnović, Mladen (M. Vojnović, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Dinamička rekonfiguracija multigranularnog optičkog prospojnika izvedenog pomoću arhitekture na zahtjev Analiziramo dinamičku rekonfiguraciju optičkog prospojnika pomoću višesatnih prometnih matrica, te razmatramo mogućnost kombinacije više matrica u jednu. Analizom rezultata pokazalo se da rijetko popunjene matrice imaju veću ulogu kod rekonfiguracije mreže ovom metodom, te da uvelike ovisi međusobna sukladnost matrica o tome da li ćemo matrice kombinirati.