Povezivanje na globalne distribucijske sustave turističkih usluga : diplomski rad - Petrušić, Branimir (B. Petrušić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U cilju boljeg rada turističkih agencija u iTravel sustav je dodana komunikacija sa šest GDS-ova: HotelsPro, HotelBeds, GoGlobal, Miki, GTA i RoomsXML. Globalni distribucijski sustavi (GDS) su web servisi koji omogućavaju komunikaciju turističkih agencija i turoperatora s dobavljačima diljem svijeta s ciljem proširenja ponude prema krajnjim kupcima. Komunikacija s GDS-ovima omogućava širu ponudu destinacija i hotela kojima turističke agencije imaju pristup. U komunikaciji je ostvarena mogućnost rezerviranja i otkazivanja pojedinih rezervacija kao i mogućnost dodavanja novih GDS-ova u iTravel sustav.