Uloga procesnog čvora u raspodijeljenom sustavu za transkodiranje video sadržaja namijenjenom za primjenu u OTT distribuciji : diplomski rad - Raguž, Matko (M. Raguž, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Brza evolucija mobilnih uređaja i internet uplink i downlink brzina rezultirala je velikom raznolikošću raznih aplikacija koje približavaju audio i video sadržaj sa interneta bliže korisniku. Jedan od sustava koji spada u tu kategoriju je OTT koji, čak i sada, doživljava veliki rast popularnosti. Imajući to na umu, to nije teško vidjeti zašto je logično da se ovaj diplomski rad se vrti oko takvog sustava.