Bežična senzorska mreža : diplomski rad - Skeledžija, Nikša (N. Skeledžija, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj je rad posvećen bežičnim senzorskim mrežama i jednoj konkretnoj realizaciji takvog sustava. Sustav koji je opisan u radu korišten je pri automatizaciji pametne kuće. Senzorski čvorovi centralnoj jedinici vraćaju podatke o tlaku, vlazi, temperaturi i ambijentalnom osvjetljenju prostora.Ovi podaci ključni su prilikom praćenja uvjeta života, bilo u ljudskoj okolini, bilo pri uzgoju biljaka ili životinja, pa su ove mreže sve češća pojava u automatici. Zahtjevi na ovakvu mrežu su točnost mjerenja, domet te autonomnost; ti su zahtjevi vodili razvoj i mreže opisane u ovom radu.