Klijentska strana poslužitelja Weba za prikaz i vizualizaciju podataka iz mreža osjetila : diplomski rad - Milaković, Marta (M. Milaković, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu predstavljena je klijentska strana poslužitelja Weba za prikaz i vizualizaciju podataka iz mreža osjetila. Klijentska strana izgrađena je na srednjem sloju, tzv. Global Sensor Networks. Srednji sloj istovjetan je serverskoj strani koja upravlja pohranom i dohvatom podataka. Podaci dohvaćeni sa senzora koji su spojeni na srednji sloj pohranjuju se u bazu podataka. Komunikacija sa senzorima odvija se pomoću programske podrške srednjeg sloja. Klijentska strana poslužitelja upravlja oblikovanjem i prikazom podataka. Podaci se formiraju u željenom obliku i prezentiraju korisniku u korisničkom grafičkom sučelju.