Web aplikacija za trgovanje kriptovalutama : diplomski rad - Kanaet, Jakov (J. Kanaet, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Porastom broja korisnika kriptovaluta pojavila se potreba za burzama, na kojima bi se moglo na jednostavan i siguran način razmjenjivat valute. Cijene kriptovaluta temeljene su na trenutnoj ponudi i potražnji. U sklopu diplomskog rada razvijena je web aplikacija za trgovanje kriptovalutama. Burze funkcioniraju na principu slanja kupovnih i prodajnih narudžbi, u kojima su naznačene valute kojima se trguje, te cijena i količina. Glavna zadaća burze je uparivanje tih ponuda. Za razvoj aplikacije korišten je programski jezik C#, ASP.NET MVC, Entity Framework i SQL baza podataka. Za dizajn korisničkog sučelja korišteni su HTML i CSS, te Javascript za periodičko osvježavanje podataka prikazanih na burzi.