Proizvodnja električne i toplinske energije iz komunalnog otpada : diplomski rad - Katić, Maja (M. Katić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Problematika ovog rada temelji se na važnosti uspostave održivog sustava za gospodarenje otpadom u RH. Rad opisuje mogućnosti obrade miješanog komunalnog otpada te dobivanje energije iz visokokvalitetnog krutog goriva (SRF) nastalog kao izlazni produkt procesa predobrade otpada u budućim MBO postrojenjima. Istražene su mogućnosti korištenja SRF-a za samostalno spaljivanje ili suspaljivanje s drugim gorivima (ugljen, biomasa, kanalizacijski i papirni mulj u industrijskim i energetskim postrojenjima. Zaključno se može reći da SRF ima veliki potencijal i da bi se njegovim korištenjem smanjio udio potrošnje fosilnih goriva, bila bi manja opterećenost prema CO2 kvotama, kao i manje otpada na odlagalištima.