Aplikacija za nadzor kretanja i evidenciju radnog vremena : diplomski rad - Tolj, Tomislav (T. Tolj, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U diplomskom radu je implementirana aplikacija za nadzor pristupa zaštićenim prostorima. Aplikacija nadzire uređaje (čitače kartica, čitače otisaka prstiju i PIN brojčanike) koji se nalaze na ulazu i izlazu štićenih prostora. Kako bi se ostvario pristup, korisnik mora posjedovati zadovoljavajuću razinu akreditacije. Akreditaciju dodjeljuje osoba zadužena za nadzor sustava, a ista može biti u obliku kartice (za zaposlenike) ili bedža (za posjetitelje). Osim kartice, zaposlenici u sustavu mogu imati evidentirane otiske prstiju i PIN kodove, a za posjetitelje je moguće evidentirati njihove osobne dokumente. Kontrola pristupa se koristi i za generiranje evidencije radnog vremena zaposlenika ili vremena provedenog u objektu. U slučaju kompromitirane sigurnosti (uljez, kvar na vratima i tako dalje) sustav automatski dojavljuje alarm s lokacijom i opisom situacije. Rad je podijeljen u osam poglavlja. Prvo poglavlje pruža uvid u temeljne principe i procedure u sustavima kontrole i nadzora. U drugom poglavlju se analiziraju postojeća komercijalna rješenja ovog tipa na tržištu. Treće poglavlje ulazi u detaljnu analizu svakog segmenta poslovnog procesa, metode organiziranje i dizajniranja sustava, kao i mogućnosti integracije sustava s drugima. Četvrto poglavlje detaljno opisuje sve zahtjeve za implementacijom. U petom i šestom poglavlju su redom opisani modeli i arhitektura sustava, kao i korištene tehnologije za izradu. Sedmo poglavlje je opis zaslonskih maski odnosno upute za korištenje sustava.