Pretvorba leksičkih u gramatičke n-grame : diplomski rad - Antolović, Ana-Maria (A. Antolović, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je razviti zadane leme u sve dostupne gramatičke oblike, izdvojiti iz hrvatskog n-gramskog sustava one n-grame koji sadrže dobivene oblike te na kraju izdvojene leksičke n-grame pretvoriti u gramatičke n-grame pazeći na pravilno razvrstavanje istopisnica-raznozvučnica na temelju konteksta njihova pojavljivanja. U prvom dijelu upoznajemo se s motivacijom za rad, a u drugom s gramatičkim n-gramima i pronalaskom gramatičkih oznaka za svaki leksik u leksičkim n-gramima. U trećem, posljednjem dijelu, susrećemo se s rješavanjem nedoumica oko istopisnica-raznozvučnica.