Sustav punjenja i balansiranja Li-ion baterija : diplomski rad - Petković, Ivan (I. Petković, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U diplomskom radu je prvotno ispitana litij ionska baterija sastavljena od četiri serijski spojene ćelije bez sustava za balansiranje. Programska podrška za izradu aplikacije je LabVIEW. Nakon toga je izveden modificirani sustav za balansiranje ćelija tijekom punjenja. Uspoređene su vrijednosti kapaciteta i energije koje je moguće pohraniti u bateriju tijekom punjenja sa i bez sustava za balansiranje. Navedeni sustav za balansiranje nije pogodan za velike struje, što je i razumljivo, jer su gubici na otpornicima proporcionalni kvadratu struje.