Aplikacija za upravljanje agilnim projektima : diplomski rad - Smetko, Andreja (A. Smetko, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu je razvijena aplikacija za upravljanje agilnim projektima. Provedena je analiza nekih od agilnih metodologija – XP, Scrum, FDD i alata specijaliziranih za upravljanje agilnim projektima – Jira i VersionOne. Aplikacija je razvijena kao generička aplikacija koja podržava dinamičko upravljanje projektima bilo kojom od navedenih agilnih metodologija. Temelji se na bazi podataka u kojoj je provedeno metamodeliranje metodologija te dodani entiteti potrebni za upravljanje projektima. Programski dio ostvaren je kao web-aplikacija korištenjem ASP.NET MVC 4 te jQuery UI tehnologija. Aplikacija se prilagođava odabranoj metodologiji generirajući faze, uloge članova, artefakte te vrste zadataka karakteristične za odabranu agilnu metodologiju. Upravljanje projektom omogućeno je dodavanjem članova projektnog tima, iterirajućih faza i podfaza, zadataka i zaduženja članovima.