Strojno učenje u bežičnim mrežama osjetila : diplomski rad - Janžić, Josip (J. Janžić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj diplomski rad opisuje problem predikcije i klasifikacije podataka u bežičnim mrežama osjetila. Problem se rješava primjenom algoritama strojnog učenja pri čemu se uspoređuju njihovi rezultati te se odabire najpogodniji algoritam za rješavanje problema. Podaci u senzorskim mrežama predstavljeni su kao niz vrijednosti predstavljenih u vremenskoj domeni. Rezultat predikcije je također vrijednost ili skup vrijednosti u određenom vremenskom rasponu. Slike s video senzora se pohranjuju i nad njima se vrši detekcija ljudskih lica. Pohranjene vrijednosti numeričkih i video senzora se grafički prikazuju na web sučelju aplikacije.