Daljinski nadzor energetskih transformatora : diplomski rad - Babić, Igor (I. Babić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Transformator je ključni element elektroenergetskog sustava za prijenos i distribuciju električne energije te ga je potrebno konstantno nadzirati i štititi od kvarova I nenormalnih pogonskih stanja. U diplomskom radu navedeni su kvarovi i smetnje koje mogu nastati tijekom pogona transformatora, te nadzor potrebnih veličina pomoću kojih se otkrivaju smetnje. Programski paket LabVIEW, u elektroenergetici, se primjenjuje u području mjerenja I kontrole električne energije, upravljanju obnovljivim izvorima energije, nadzor elektrana te može pružiti rješenje nastalih problema. LabVIEW se, u diplomskom radu, koristio kako bi se razvila aplikacija za nadzor električnih veličina i dojavu nenormalnih pogonskih stanja transformatora. Aplikacija obuhvaća test magnetizirajućih struja koje je potrebno nadzirati zbog provjere stanja na jezgri transformatora.